Fortsatt oklart hur energieffektiviseringsstödet ska utformas

Tidpunkten för höstens val var lite olycklig för oss som önskar klarhet i hur det statliga Energieffektiviseringsstödet kommer att se ut när den innevarande projektperioden avslutas sista december 2014.

Det parlamentariska läget efter valet gör det än mer osäkert kan man befara men givetvis måste besked ges i den kommande budgeten. Utan egen majoritet krävs det dock att delar av oppositionen backar upp.

Vi på Innopower vill dock tro att det råder stor samsyn om att hållbarhetsfrågor är framtidskritiska och att energieffektiviseringsåtgärder måste stimuleras ute i Sveriges 290 kommuner.

Vi hoppas också att inte förlamning uppstår i kommunerna med passiv avvaktan så att upparbetade insatser riskerar att avstanna och positiva framsteg går förlorade. Incitamenten till kommunerna med de statliga medlen fördelade genom Energimyndighetens försorg ska inte vara avgörande för ambitionerna, visionerna och handlingsplanerna.

Klimatet är en ödesfråga som under överskådlig tid kommer vara ständigt närvarande i allt vi gör och får inte uppfattas som uttjatad och sönderpratad. Att verka i en kommun som politiker eller tjänsteman innebär en uttalad förväntan om ledarskap i det lokala och regionala hållbarhetsarbetet.

Nedan saxat från Energimyndighetens nyhetsbrev nr 8

Energimyndigheten vet i nuläget mycket lite om framtiden för energieffektiviseringsstödet. Informationen om förutsättningarna kommer växa fram successivt under hösten. Troligtvis kommer det inte finnas några detaljer förrän regeringens budget fastställs, vilket måste ske senast 17 november 2014.

Vi tackar för din delning!Share on LinkedInTweet about this on TwitterBuffer this pageShare on FacebookShare on Google+Email this to someone
Publicerad i Energieffektiviseringsplan, Energieffektiviseringsstödet, energieffektivitet, Energimyndigheten, Hållbar utveckling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>