Vad ger Almedalen hållbarhetsarbetet?

Då är vi inne i den s k Almedalsveckan när Visby förvandlas till tummelplats för politik i vid mening. När partipolitik tycks ha allt svårare att finna medlemmar och förtroendevalda runt om i Sverige frodas viljan att vara där den politiska makten finns, i Stockholm till vardags men en vecka om året återfinns den alltså på rosornas ö mitt i Östersjön.

Det finns många samverkande förklaringar till att företeelsen växer och ständigt slår besöksresultat(får mig att tänka på Ullared, dock med på pappret helt annan målgrupp).

Politik är ”att vilja” som någon politiker har uttryckt det och alltså också om prioriteringar av vad som ska göras med de(oftast) offentliga medel kommuner och nationen har att tillgå(och i vilken omfattning det offentliga bör få insamla och förvalta dessa medel).

Miljö- & hållbarhetsfrågor skulle man ju gärna tro vara partipolitiskt neutrala som de mänskliga ödesfrågor de är. Kanske är så också  fallet. Åtminstone får man inga glasklara svar när Miljöaktuellt gör genomgång av kommunerna som utmärkt sig i rankingen Årets Miljökommun.

Som med det mesta i kommunpolitik är det väldigt personorienterat och viktigare än partiåskådning är intresse och förståelse för hur centralt kommunens roll är i det lokala och regionala hållbarhetsarbetet. Hur stor mognaden och viljan att ta ansvar är!

Det rådande vädret gör det säkert lite mindre trivsamt att rosévinsmingla i Visby denna sommar men som tur är så görs det verkliga arbetet övriga 51 veckor runt om i Sverige.

Vi tackar för din delning!Share on LinkedInTweet about this on TwitterBuffer this pageShare on FacebookShare on Google+Email this to someone
Publicerad i Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>